Portugal-Bianca

Internat Bianca i Portugal:
I den lille by Carrasquira ligger der et internat som hedder Bianca. Som så mange internater ligger det væk fra beboelse, for ikke at genere mennesker og få klager.
Adressen er:
Bianca Shelter
Estrada do Cemiterio da Aiana
Pinhal Mesquitas
P-2970 Sesimbra
Portugal
Internatet i Carrasquira ligger blot 40 min i bil fra Lissabon og kun 10 min fra Sesimbra som er en hyggelig by ved stranden. Her er mange gode spisesteder.
Da DFA startede med at hjælpe internatet stod mange hunde i lænke. Nu går alle løse rundt i kenneler. Der er sket meget og i 2017 blev de færdige med et hus med løbegård til kattene. Et stort fremskridt, som koster mange penge, men som betyder meget for dyrene i deres hverdag.
Selve foreningen Bianca drives af en lille håndfuld mennesker som alle arbejder frivilligt og som har et fuldtidsarbejde ved siden af. Arbejdet består blandt andet med at få hundene og kattene undersøges hos dyrlægen, kastreret/steriliseret, skaffe penge til foder og dyrlægen, finde hjem til dyrene og klargøre dem mht. den lovpligtige chip, pas mv. Det er konstant op af bakke, da der daglig dumpes hunde. Hunde og katte som er vant til at bo i et privat hjem og være del af en familie. Af forskellige årsager, smides de på gaden eller af i skoven. Bianca redder mange af de dyr hvert år.
Der er 3-4 fastansatte på internatet til 300 hunde og ca. 20-25 katte. Da Bianca ikke har råd til at betale hele deres løn, er de så heldige at have et godt samarbejde med kommune, så de får tilskud til deres løn. De fastansatte taler ofte meget lidt eller slet ingen engelsk.
Hvad hjælper DFA med:
DFA spiller en stor rolle på internatet. Via vores medlemmer er DFA i stand til at sende et hold dyrlæger dertil hvert år. De kastrerer og steriliserer hunde og katte i 5-6 dage. Et projekt som koster DFA mange penge, men det er vigtigt at hjælpe lokalt. Vi donerer desuden penge til medicin og foder 1-2 gange om året.
Frivillig i Portugal:
Du kan som frivillig på internatet gøre en stor forskel for hundene og kattene der. Dine opgaver kan fx være: at gå med hundene, børste dem og tilse dem. Når du trænger til en pause fra gåturene er der altid hunde høm høm at fjerne, vasketøj at hænge op eller tage ned. De fastansatte er ikke gode til at bede om hjælp, da de er nervøse for at blive misforstået. Men tag ikke fejl, de er glade for din hjælp.  Men det er vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt, ikke er bange for at spørge om hjælp, tør tage fat på en opgave, taler engelsk og er fyldt 20 år.
Du betaler selv udgifterne forbundet hermed (flybillet, ophold, transport til/fra lufthavnen og mad). En taxa fra lufthavnen koster ca. 450-500,- Alternativ kan du leje en bil.
Er det første gang at du ankommer til internatet, skal du ankomme om lørdagen. Det er et krav fra internatet, for
så er der nemlig en frivillig som taler engelsk som kan vise dig rundt. Internatet er ikke vores og der er få regler på internatet. De er vigtige at følge for hundenes og din sikkerhed.
Du kan leje et værelse hos Maria og Miguel.
Vil du sponsere en hund ?
Vidste du, at du kan sponsere en hund på internatet Bianca i Portugal ?
Nogle hunde vil aldrig kunne få et nyt hjem af forskellige årsager. Nogle er simpelthen for gamle til at folk vil give dem et nyt hjem, andre for bange og sky pga. de er blevet mishandlet af deres tidligere ejere eller fra da de levede på gaden.

 

Det koster EUR10 pr. måned at sponsere en hund. Hundene kan du se på www.bianca.pt/english – klik ude til højre, hvor der står ”Dogs for Fostering”

Amazone wish list:
Internatet er tilmeldt “Amazone wish list”. Her kan du bestille en varen som de mangler og dermed støtte internatet direkte. Varen bestilles og betales online og sendes direkte til internatet
DFA